Wie is Harmanna

Harmanna door AI

Ik heb verschillende AI algoritmes gevraagd wat het dacht van 'Harmanna'. Als redelijk zeldzame Noord-Nederlandse naam, is het bij de Engelstalig getrainde algoritmes een groot vraagteken. Zolang je ze niet met een aanwijzing zoals 'doe een portret' op het juiste spoor zet, gaan ze maar wat gissen. Een klein dorpje in Zuid-Europa? Een gerecht? Oude rotsgravures? Of moet het iets doen met de letters zelf? Op deze pagina zie je een poging van een aantal algoritmes om wijs te worden uit de prompt 'Harmanna'.

Iets maken

Geef me iets om mee te creëren en ik ga aan de slag. Potlood en papier en ik ga tekenen, pen erbij en ik ga schrijven; geef me klei en ik ga boetseren; geef me touw en ik knoop een wandkleed; geef me een tuin en ik ga een paradijs aanleggen; geef me een huis en ik ga het inrichten (naar eigen smaak). Geef me een computer, en ik kan niet meer kiezen of ik wil programmeren, tekenen of schrijven, of toch een game ontwerpen. Geef me een website-editor en ik wil aan de slag - alleen wist ik heel lang niet waar de inhoud over zou moeten gaan. Veel van wat ik doe, kan ik best aardig zonder één talent dat er echt uit springt. Mijn kracht ligt denk ik in het combineren van zo veel mogelijk vaardigheden.

Opleiding

Zo'n dertig jaar geleden haalde ik mijn diploma in de Technische Informatica, sindsdien ben ik Ingenieur (Ir.). Mijn hoofdonderwerp was Neurale Netwerken. Mijn bijvakken waren gericht op Computer Graphics. Toen kon ik nog niet bedenken hoe die twee richtingen de laatste jaren bij elkaar zijn gekomen - ik ben duidelijk geen visionair - maar nu heb ik eindelijk het ding gevonden waar ik al mijn kennis en kunde in kwijt kan: AI gegenereerde afbeeldingen.

AI algoritmes

Ondertussen zijn er al meerdere aanbieders van getrainde neurale netwerken, waar iedereen mee aan de slag kan. DALL-E, Midjourney, verschillende uitvoeringen van het Stable-algoritme, ik ga ze allemaal uitproberen. In de blog wil ik iedereen op de hoogte houden van mijn experimenten - ter lering en vermaak.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb